bg

Мостове Acrow 

Модулни стоманени мостови системи 

Сглобяеми мостове, идеални за спешни и бързи приложения (временни или постоянни)

Acrow® са бързи за монтаж модулни мостове, изработени от стомана с висока якост. Те могат да бъдат монтирани за дни, а да служат до 100 години. Идеално решение за аварийни или временни приложения, но може да са подходящи и като постоянно решение при специална обработка. С ширина от 11 метра и неограничена дължина, те могат да издържат на натоварване до 250 тона.

Свържете се с нас
инж. Денислав Велков

Директор Мостови Решения и Водостоци denislav.velkov@viacon.bg
+359 895 650 110


Характеристики и предимства 

Бърз монтаж

Нов мост за седмици или дори дни! Монтажът на мост с дължина 55 метра и ширина 7 метра отнема само 12 дни. Ето защо Acrow ® е популярен избор при пътни ремонти, природни бедствия и аварии на съоръжения.. 

Лесен монтаж

Мостовете се доставят на сглобяеми части, които се свързват като конструктор за броени дни. Те могат да бъдат наемани и местени от място на място при спешни случаи, строителство или за военни цели. 

Гъвкавост при размерите

Предлагат се шест възможни ширини между около 3 и 11 метра (1 – 3 пътни ленти). Дължината на един отвор е до 100 м и няма ограничение за дължината на мостовете с много отвори – те може да са буквално толкова дълги, колкото пожелаете. 

Издръжливост

Изработени от стомана с висока якост, мостовете могат да издържат натоварване от всякакъв подвижен товар, като хора, автомобили, камиони и железопътен трафик до 250 тона. Например, мост Acrow® с размери 80 х 4 м може да издържи натоварване на 75-тонно движещо се превозно средство.

Дълъг експлоатационен срок

Acrow® може да е успешно трайно решение, тъй като експлоатационният му срок е 50 – 100 години. При правилно изпълнение не са необходими специални грижи или поддръжка. 

Решение с грижа за природата

Мостовите модули са изработени от стомана, която изцяло подлежи на рециклиране. В сравнение с бетонните аналози емисиите на въглероден диоксиди, потреблението на енергия и вода са няколко пъти по-ниски. 

Спецификации (Acrow® 700XS®)
  • Дължина: един отвор до 100 м, многоотворни мостове – всякаква дължина 

  • Ширина: 3,65 м, 4,14 м, 5,48 м, 7,31 м, 9,14 м и 10,96 м 

  • Ширина на пешеходната пътека (извън фермените панели): 1,5 м  

  • Материал: горещо поцинкована стомана 

  • Експлоатационен срок: 50-100 години 

  • Сертификати: ISO 9001, AISC за големи мостови конструкции, CE за Европа 

Приложения
  • Временни: ползване под наем за временен обходен маршрут, преместваема конструкция, укрепване, тежкотоварни преминавания

  • Аварийни: за необходимите превозни средства  

  • Военни: водно препятствие, сухопътно препятствие 

  • Постоянни (необходимо е да бъдат специално проектирани и адаптирани): за пешеходни и други индивидуални приложения 

Request a quote or brochure

Замислили ли сте проект? 

Свържете се с нас

Често задавани въпроси 

По какво мостовете Acrow® се различават от други мостови решения на ViaCon?

В сравнение с CON/SPAN мостовете Acrow® са изработени от стомана, а не от бетон, затова са по-екологични. Освен това те не са приложими за решения под насип. В сравнение с другите стоманени конструкции (UltraCor ®, SuperCor ®) те се сглобяват по-бързо и по-лесно, тъй като частите са изцяло предварително изработени. Те обаче не могат да бъдат толкова широки, колкото другите конструкции, тъй като максималната им ширина е приблизително 11 м.

Свържете се с нас 

Свържете се с вашия местен представител!

Свържете се с нас