bg

UltraCor

Стоманени плочи за изграждане на конструкции 

Най-здравото решение за големи мостови конструкции и тунели

UltraCor® е най-голямата и здрава конструкция от вълнообразна стомана в света, спечелила световен рекорд на Гинес заради своя светъл отвор. Често използвана за изграждане на мостове, тунели и пътни възли, тя комбинира предимствата на олекотената конструкция с огромната си носимоспособност. UltraCor® е устойчива, с грижа за природата и лесна за монтаж.

Свържете се с нас
инж. Денислав Велков

Директор Мостови Решения и Водостоци denislav.velkov@viacon.bg
+359 895 650 110


Download Brochure

Характеристики и предимства 

Най-широкият светъл отвор

Тези конструкции се предлагат с ширина над 30 метра. Мост, изработен от стоманените плочи UltraCor®, спечели световен рекорд на Гинес за най-голямата стоманена конструкция от този тип в света с ширина на светлия отвор 32,39 метра. 

Висока носимоспособност

Конструкциите UltraCor® са подходящи за всеки клас подвижен товар в съответствие с вашите нужди. Те могат да издържат теглото на хора, автомобили, камиони и железопътен трафик. 

Бърз и лесен монтаж

Мост с размери 100 х 20 м може да бъде сглобен само за 3 седмици. Леките конструкции се сглобяват като пъзел с екип от един обучен ръководител и група работници. За монтажа са необходими само един кран и някои основни инструменти.  

Подходящи за агресивна среда

От далечния север на Швеция до изгарящата жега в Египет конструкциите могат да бъдат монтирани както при -50°C, така и при +50°C. Стоманата с висока якост, защитата срещу корозия и опростената структура– всички те гарантират дълготрайността на UltraCor®. Ние винаги проектираме системата за защита срещу корозия и възможност за допълнително покритие с боя съобразно спецификата на вашата географска област. Монтажът не е ограничен от сезона.  

Дълъг експлоатационен срок

Стоманата на конструкциите UltraCor® разполага с основна защита срещу корозия, изпълнена чрез горещо поцинковане. В зависимост от околната среда (агресивност на водата, въздуха и материала за насип) трябва да се проектира подходяща защита срещу корозия, включително допълнителна система от покритие с боя, ако е необходимо. Това осигурява дълъг експлоатационен срок от 100-120 години.  

Решение с грижа за природата

Стоманата подлежи изцяло на рециклиране и за производството ѝ се използват няколко пъти по-малко природни ресурси в сравнение с бетона. Бързият монтажен процес осигурява минимално замърсяване и вреда за околната среда. А конструкциите, проектирани с отворено сечение, използват естественото корито на потока като основа, което позволява на рибите да се движат свободно с течението.  

UltraCor® Спецификации  
 • Светъл отвор: над 30 м 

 • Носимоспособност: много висока, може да издържи на всеки клас подвижен товар  

 • Профил на вълната: 500 мм дължина и 237 мм дълбочина 

 • Клас на стоманата: до 500 MPa (Re) 

 • Височина на насипа: над 30 м

 • Материал: горещо поцинкована стомана  

 • Система от допълнително покритие с боя/защита срещу корозия: специфична, зависи от класа на агресивност на средата

 • Налични форми: кръгло или елипсовидно сечение (отворен профил) 

 • Сертифициране: Сертификат CE съгласно стандарта EN 1090-1, ISO 9001-2015 

Приложения
 • Мостове и тунели

 • Пътни възли

 • Пътни или железопътни надлези

 • Покрития за транспортни ленти

 • Портали за тунели

 • Навеси

 • Други

Request a quote or brochure

Замислили ли сте проект? 

Свържете се с нас

Често задавани въпроси 

По какво конструкциите UltraCor® се различават от други мостови решения на ViaCon?

Те са с най-голяма дълбочина на вълната и благодарение на това могат да бъдат изградени като арки със светъл отвор над 30 м, което не е възможно при използването на други конструкции от вълнообразна стомана. UltraCor® е по-добро решение от SuperCor или MP200, когато трябва да се пресече река, път или железопътна линия с ширина 30 м или повече само с един отвор.

Свържете се с нас 

Свържете се с вашия местен представител!

Свържете се с нас