bg

Pecor Quattro 

Полимерни тръби за канализационни системи 

Pecor Quattro са устойчиви на топлина и се свързват плътно

Pecor Quattro са полимерни тръби, широко използвани за канализационни системи или водостоци. Изработени са от полипропилен и имат диаметър до 1 метър. Външната им стена е гофрирана, за да осигури висока пръстенна коравина, докато вътрешната стена е гладка, за да гарантира оптимални условия за преминаване на водния поток. Производственият процес е изключително прецизен и позволява да се изработят тръби с абсолютно еднакъв размер и с много стегнати фитинги. Те също са добре известни със своята топлоустойчивост, рентабилност и преносимост.

Свържете се с нас
инж. Мартин Стоилов
Директор Геосинтетични Решения

martin.stoilov@viacon.bg
+359 882 568 35

Характеристики и предимства 

Икономични и преносими

Тръбите Pecor Quattro са изключително леки, което значително намалява разходите за транспорт и монтаж. Те могат да бъдат доставени в отдалечени райони, недостъпни за транспортиране на тежък бетон. Оборудването, необходимо за монтаж, включва само обикновени и леки машини. Освен това полимерите са по-евтин материал от бетона.

Оптимален дизайн

Тръбите имат две стени, като външната стена е гофрирана, за да осигури висока коравина на пръстена до SN 8, докато вътрешната стена е гладка, за да гарантира оптимални условия за преминаване на водния поток. Могат да издържат всякакви видове натоварване с подвижен товар от пътища или железопътен трафик.

Дълготрайни в агресивна среда

Тръбите са изработени от полипропилен, затова са устойчиви на корозия. Полипропиленът се характеризира и с висока устойчивост на топлина (работна температура до 93°C, краткосрочно до 110°C), ниска грапавост на повърхността и изключително висока устойчивост на абразия. Жизненият цикъл на тръбите е над 100 години. 

Лесно ремонтиране

При структурна повреда тръбите могат лесно да бъдат ремонтирани. Възможно е да се добавят колена или да се завари допълнителна тръба към първоначалната конструкция. Дори първоначалната конструкция да е на десетилетия, ремонтът ѝ няма да представлява проблем, за разлика от бетонните тръби, където процесът би бил много по-сложен.  

Решение с грижа за природата

Тръбите Pecor Quattro са екологично решение, тъй като са издръжливи, без токсини и не изискват поддръжка. 

Приложения 
 • Изграждане на гравитационни канализационни системи  

 • Изграждане на пътни и железопътни водостоци  

 • Изграждане на благоприятни за животните проходи и водостоци под горски пътища

 • Изграждане на отводнителни водостоци  

 • Изграждане на индустриални вентилационни системи  

 • Изграждане на селскостопански вентилационни системи 

Спецификации
 • Диаметър: от 0,2 м до 1 м 

 • Материал: полипропилен (PP) 

 • Работен температурен диапазон: от -10°C до +93°C 

 • Фитинги: съединителни скоби, колена, Т-образни тръби 

 • Коравина на пръстена: до SN 8 

Request a quote or brochure

Замислили ли сте проект? 

Свържете се с нас

FAQ’s

This is text that will be here so that it looks nicer. something

How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

Свържете се с нас 

Свържете се с вашия местен представител!

Свържете се с нас